Cât e scorul?

O parte din copilăria mea s-a întâmplat in cartier, la fabrica de bere. O zonă din Pitești, aproape de centura orașului.

Imi aduc aminte, că prin anii ’90, pe acolo treceau tirurile dinspre orient spre vest. Noi stăteam pe marginea șoselei, iar soferii ne aruncau din mers gume si alte dulciuri. Asa am luat contact cu marfa orientului care mai tarziu a invadat piața românească. Oamenii mergeau la turci și aduceau în țară blugi, cafea, haine din piele, aur, dulciuri. Apăreau antreprenorii de pe plaiurile noastre, mioritice.

Tot pe acea centură, ieșea la produs și o anumită clasă a societății. Ele iși ofereau serviciile domnilor dispuși să plătească. Abordarea în schimb, mi-a rămas în minte

Cât e scorul, pisi?

Așa cereai fee-ul înainte de prestație, știai la ce să te aștepți. La curve, plătești înainte.

Ce era mișto la curve? Faptul că în fața lor, tu erai deosebit. Primeai respect, cineva te asculta, te complimenta și în final ți-o sugea. Apoi următorul la rând și deja uita de tine. Dar tu știai asta, erai conștient de perisabilitatea sentimentelor, atitudinii de care beneficiai din partea prostituatei. Dar iți plăcea.

Practic, arătai banii cuiva dispus să facă orice ca să-i obțină.

Intre timp a dispărut centura, a apărut o autostradă, centura nu mai este folosită. A dispărut oportunitatea, au  dispărut și doamnele de pe centură.

Dar meseria s-a păstrat. La un alt nivel, sub o altă perdea. Cu un alt costum. Insă aceeași atitudine care a generat conversii pe centură.

A apărut el, Afaceristul, care a invârtit și a intermediat de colo-colo, care nu a fiscalizat că el e deștept nu prost ca alții, care și-a luat Cielo și și-a făcut vilă cu loc de grătar pentru pastramă și mici. Si apoi și-a luat celular și birou în centru și secretară și vacanță la Mamaia. Dar vremurile s-au schimbat, a vândut Cielo și și-a luat Audi din Germania,  costum mulat si smartphone. Pagină de Facebook și live-uri..  să se știee!

A devenit un om de succes, insă nu era remarcat și perceput ca atare, în plus el vrea să schimbe lumea că el a avut succes și știe ce are de făcut și s-a decis. S-a înscris în partid. Si candidează, si-l vezi pe liste si are program politic pentru tine, cetățeanule.

Si iese la produs. In piete, pe bulevard, că a auzit el că trebuie să fii in stradă, lângă cetățean să faci door to door, să empatizezi.  Si te intâlnești cu el pe stradă și din Audi-ul lui cu geamuri negre și trapă, vine la tine să-ți spună că te ințelege, știe că suferi, meriți o clasă politică mai bună, cu autostrăzi și taxe mici și pensii mari și el poate să-ți ofere asta. Si e dispus să te asculte. Că el vrea domne să schimbe lumea asta, un mesia al cartierului tău.

Tu ești incă surprins, nu intelegi ce se intamplă, de ce un om de succes ca el, vorbește cu tine, te ascultă, te intreabă, iși sacrifică timpul, iți oferă calendare cu figura lui pe ele, pixuri, mărțișoare de 1 martie, flori, cadouri de Crăciun, merge la monument la Eminescu, comemorează eroii revoluției, are eșarfă la gât, iți strânge mâna, se așază în genunchi să-l crezi, că are nevoie de tine, de votul tău, că lui chiar ii pasă. Ți-o suge.

Cât a fost scorul?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *